Carel Kraayenhof solist

Wanneer de droom werkelijkheid wordt, droom je dan nog?

Zoals Morricone als Mr. Spaghettiwestern wordt betiteld, heeft Carel in Nederland naamsbekendheid verworven door het prachtige Adiós Nonino dat gespeeld werd tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. Carel dus bestempelen als Mr. Maxima? André Hazes, Bløf, Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato en vele andere bekende namen gebruikten de Kraayenhof-sound in hun songs. De tango is passie, samenwerken met musici over de hele wereld is de droom.

[divider]

Bandoneon solist in orkesten van wereldformaat

Estelle Doehr Marseille
De unieke sound van Carel is ook bij menig dirigent niet onopgemerkt gebleven. De CD Guardians Of the Clouds met Ennio Morricone en de samenwerking met Kristjan Järvi zijn daar het levende bewijs van. Evenals een CD met het Metropole Orkest én solo optredens bij het Rundfunk Sinfonie Orchestra (Berlijn) en het Orchester Niederösterreich (Wenen), een toernee door Australië en optredens in Griekenland, Rusland, Indonesië, Korea en China. Lees de recensies…
[divider]

Tango


Carel Kraayenhof is hét tangofenomeen van Nederland sinds het huwelijk van de toekomstige koning en koningin Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima in 2002. Tijdens een prachtige vertolking van ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla zagen meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd de ‘traan van Maxima’. De CD ‘Street Tango’ werd in 2003 met de prestigieuze publieks-Edison onderscheiden. Het parlement van Argentinië reikte aan Carel in 2005, uit handen van dé tangodichter Horacio Ferrer, de hoogste culturele onderscheiding uit en in 2012 werd Carel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Het land Argentinië heeft Carel de naam ‘tangueros’ gegeven en hem hiervoor onderscheiden, zijn Sexteto Canyengue behoort inmiddels tot de tango wereldtop. De beste leermeesters uit Argentinië gunden de leergierige en zeer talentvolle Carel de mystiek van de tango en de bandonéon. In zijn muziek is dan ook de warme band met grootheden als Piazolla, Pugliese, Alvarez, Beytelmann hoorbaar en voelbaar.

[divider]

[raw]

Vakgroep Argentijnse Tango

Maestro
Carel richtte samen met Leo Vervelde in 1993 de Vakgroep Argentijnse Tango op aan de Afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium, met als eerste artistiek leider Osvaldo Pugliese en hij steunde via benefietconcerten de muziekschool van Avelleneda (Buenos Aires), waar tango, folklore en jazz worden onderwezen.

[/raw]
[divider]

Repertoire Selectie – orkest

Fascinerende en veelzijdige hedendaagse bandoneón speler.
[raw]
[one_half]

Adiós Nonino – A. Piazzolla
Milonga del ángel – A. Piazzolla
Suite Compassión – C. Kraayenhof
Il Postino – L. Bacalov
Hommage à Liége – A. Piazzolla
Oblivion – A. Piazzolla
Aconcagua – A. Piazzolla

[spacer height=”23px”]
[divider]
[spacer height=”23px”]
[/raw]

Beschikbaarheid – solist voor orkest

Carel Kraayenhof is beschikbaar voor optredens als bandoneon-solist voor kamerorkest, maar ook voor filharmonische orkesten. Wij beschikken ook over eigen tangorepertoire en eigen composities voor grote orkesten met uitgeschreven partijen.
Neem a.u.b. contact met ons op voor speciale concertprogramma’s.

[divider]
[spacer height=”23px”]

Carel Kraayenhof solo concert

Zelden speelt Carel solo.
Aanvragen hiervoor zullen per geval besproken worden.

Repertoire selectie
Adiós Nonino – A. Piazzolla
Alma de bohemio – R. Firpo
Madame Yvonne – E. Pereyra
La trampera – A. Troilo

[divider]

Biografie

carelkraayenhofCarel Kraayenhof
[spacer height=”25px”]
[divider]

[icon icon=”window” color=”#ffffff” circle=”#666″]Video’s[/icon]

[recent_projects category_slugs=”carels”]
Bekijk alle video’s »

[/recent_projects]