Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue

 • Sexteto Canyengue
  Sexteto Canyengue

  25 years Tango Argentino

This post is also available in: Engels

Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue

Traditie en vernieuwing

Carel bereikt met zijn Sexteto Canyengue een persoonlijke, communicatieve manier van musiceren: ritmisch, melodisch én uitnodigend tot de dans. Eigen arrangementen en prachtige nieuwe composities bewijzen dat respect voor traditie en vernieuwing hand in hand kunnen gaan.
Na zovele harten van oude en nieuwe tangogeneraties in Argentinië en Europa veroverd te hebben, blijken de spannende live optredens van het Sexteto Canyengue uiterst verslavend te zijn voor tangodansers..
Tango Heroes
Carel 110628 218
cd_compassion
ck4

Van grote maestro’s tot vermaarde dansparen

Als jonge musicus werd Carel Kraayenhof door de oude tango-maestro’s naar Argentinië uitgenodigd om samen op te treden en inmiddels is Kraayenhof zélf de directe afstammeling geworden van Astor Piazzolla en Osvaldo Pugliese.
Astor Piazzolla nodigde Carel in 1987 persoonlijk uit om als bandoneonsolist op te treden in New York, in de tangomusical Tango Apasionado. Na zijn terugkomst in Nederland was Carel medeoprichter van Sexteto Canyengue, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. In 1990 maakte het sextet op uitnodiging van Osvaldo Pugliese een tournee in Buenos Aires samen met diens orkest. Naast vele standards van de orkesten van Troilo, D’Arienzo, Di Sarli en Canaro vormt het rijke repertoire van maestro Pugliese de basis van dit veelgeprezen ensemble. Sexteto Canyengue begeleidde de grote maestro’s van de tangodans, Antonio Todaro en Pepito Avellaneda & Suzuki en Gloria & Eduardo en werkt samen met vermaarde dansparen als Esteban & Claudia en Rubén & Sabrina, met wie jarenlang wereldwijde tournees werden verzorgd. Ook is er sinds 1998 een intense samenwerking met het Nationaal Ballet, waarmee het ballet ‘Vijf tango’s’ met muziek van Astor Piazzolla wordt uitgevoerd.

Sexteto Canyengue is huisorkest van: Salón de tango De Plantage van Arjan & Marianne in Amsterdam

De Muzikanten

Repertoire Selectie

Traditie en vernieuwing

Quejumbroso - O. Herrero / v. O. Pugliese Recuerdo - O. Pugliese La yumba - O. Pugliese Clavel rojo - C. Kraayenhof Un tornillo en la máquina tanguera - C. Kraayenhof La cumparsita - G. Matos Rodrigues Libertango - O. Piazzolla Gallo ciego - A. Bardi / v. O. Pugliese

Beschikbaarheid

Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue is beschikbaar voor boekingen tijdens Tango Festivals and Tango salons. Op festivals bestaat de set meestal uit 1x 60 minuten. Op tango salons, 3 sets van 30 minuten, nl. 1 luisterset en 2 danssets (dit zijn sets met Argentijnse tangomuziek om Argentijnse Tango op te dansen)
Specifieke verzoeken zijn altijd bespreekbaar.

 • Video's

400 jaar Beemster

 • Tango Ensemble
 • El duende de tu son

Zum

 • Sexteto Canyengue
 • Zum

Absolute Tango

 • Kristjan Jarvi
 • Sexteto Canyengue