Argentijnse meestergitarist Leonardo Bravo & Carel Kraayenhof

De Argentijnse meestergitarist Leonardo Bravo komt voor minstens twee concerten met Carel Kraayenhof naar Nederland. Het eerste concert vindt plaats op 10 september in Villa Tindal in Bussum en het tweede concert op 11 september in de namiddag tijdens een opening van een nieuw podium in Rotterdam. Voor dit laatste concert kunt u alleen toegangskaarten reserveren als u staat ingeschreven voor onze Nieuwsbrief. Deze Nieuwsbrief zullen wij eind volgende week versturen.
Wij zijn nog op zoek naar een klein try-out-podium op 9 september. Mocht u iets weten, laat het ons dan even weten. Dit mag ook een privéconcert zijn.

Naast het hele klassiek spectrum op de gitaar is Bravo een specialist als het gaat om de Argentijnse folkloremuziek. Kraayenhof en Bravo hebben dan ook een uniek programma samengesteld dat alleen dit weekend is te beluisteren.
Leonardo Bravo

Biografie Leonardo Bravo:

Leonardo Bravo is een Argentijnse gitarist, arrangeur en componist. Hij is afgestudeerd aan de Nationale Universiteit in Rosario, Argentinië en volgde verder nog gespecialiseerde studies in Europa. Hij won de eerste prijs in prestigieuze klassieke gitaar competities, als gitarist en als componist. Als performer maakte hij carrière als solist en met master classes in Amerika (Argentinië, Chili, Bolivia, Brazilië, EEUU, Canada), Europa (Frankrijk, Italië, Spanje) en Azië (Japan, Korea, Taiwan, China). Zijn repertoire strekt zich uit van klassieke muziek tot tango en Argentijnse volksmuziek. De traditionele muziek van zijn land neemt een belangrijke plaats in zijn concertprogramma’s en hij is voortdurend bezig met de nieuwe Argentijnse composities en zijn eigen composities en arrangementen. Van 1991 tot 2003 was hij hoogleraar aan Rosario National University, waar hij werd geroemd om de hoge kwaliteit van zijn lessen, die veel van zijn studenten bekendheid bezorgde in de internationale scene. In 2005 maakte hij zijn eerste Japanse tournee naar de belangrijkste steden van het land. In 2006 gaf hij een serie solo recitals in Zuid-Korea, die via de TV werden uitgezonden in het hele land. In februari 2008 publiceerde Forest Hill Editions zijn composities. Zijn 5 Pieces werden gekozen als een verplicht stuk voor de Japanse, Kyushu International Guitar Contest. In 2009 werd hij benoemd door de “Gendai Guitar” als professor aan de Music Academy in Tokio, waar hij naast het geven van onderwijs ook opnames maakte en artikelen schreef voor de “Gendai Guitar Magazine. Dit jaar werd hij na een serie concerten en master classes in U.S.A. onderscheiden als Distinguished Professor of Fine Arts Joan C. Edward’s van de door de Marshall University College of Fine Arts. In datzelfde jaar trad hij op met de bandoneonist Komatsu Ryota “Homage to Luik” van Astor Piazzolla met het Nationaal Filharmonisch Orkest van Japan. In 2010 creëerde hij de ‘Leonardo Bravo Tango Quartet (Gitaar, Bandoneon, Viool, Contrabas) en datzelfde jaar maakte hij zijn debuut recital in Osaka Sinphony Hall met uitstekende kritieken. Sinds april 2012 is hij bezig met het schrijven van een serie van 12 artikelen genaamd “de kaart van de Latijns-Amerikaanse muziek” voor de Gendai Guitar magazine, een historische en muzikale studie van de belangrijkste populaire ritmes van Latijns-Amerika.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord