BRACE – Carel Kraayenhof

Vrijdag 24 juni komt de EP ‘Dejavu’ (Warner Music) van BRACE uit, track 5 is ‘Ken Je Mij’ (Tekst Huub Oosterhuis) in de versie met Carel Kraayenhof geproduceerd door Giorgio Tuinfort.
Carel Kraayenhof nam in Nederland met diverse zangers prachtige nummers op: o.a. ook met: Andre Hazes (Bloed,Zweet en Tranen), Trijntje Oosterhuis (Nu dat jij er bent), Caro Emerald (o.a. Tangled Up) , Blof, 3J’s,JURK!, Wouter Hamel, Paul de Leeuw, Rob de Nijs e.v.a

Wie is BRACE volgens Wikipedia:
Brace werd geboren in Soerabaja in Indonesië, als kind van Surinaamse ouders.[1] Het gezin verhuisde naar Nederland, waar Brace opgroeide in Amsterdam. Zijn vader, songschrijver Eddy MacDonald, overleed in 2001. Zijn broer zingt in K-Shaw en VIP Allstars. Zelf heeft Brace ook zangtalent, en dat liet hij zien toen hij de talentenjacht van het Kwakoe Zomerfestival won en in de finale van de Kunstbende in Utrecht terechtkwam.
Hij brak landelijk door toen Lange Frans & Baas B hem vroegen mee te werken aan hun single Moppie, die een grote hit werd. Tegelijkertijd zong hij mee op Ik ben je zat van Ali B en met beide nummers stond hij in de zomer van 2004 tegelijk in de hitparade. In 2005 zong hij het refrein van de hit “Leipe Mocro Flavour” van Ali B en Yes-R. Daarnaast bracht hij zijn eerste solosingle getiteld Vraag Jezelf Eens Af uit. Verder trad hij op in het VPRO-radioprogramma 3VOOR12 en in januari 2005 op Noorderslag.
In augustus 2005 verscheen de single Hartendief samen met Ali B.
Ook verzorgde hij de Nederlandse tekst en zang op het lied Beautiful van Akon, dat uitkwam in 2009. In de bijbehorende clip verschijnen, naast Brace, onder anderen Colby O’Donis (net als in de oorspronkelijke video) en Lange Frans.
Brace
Carrièreonderbreking
In januari 2010 werd Brace gearresteerd in verband met een onderzoek naar een ontvoering. Zijn management erkende dat de zanger bij de ontvoering aanwezig was, maar ontkende dat hij betrokken zou zijn bij het misdrijf. Op 29 april 2010 werd hij voor zijn betrokkenheid bij de gewapende ontvoering in hoger beroep veroordeeld tot zestien maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Op 7 januari 2011 werd bekend dat Brace wegens goed gedrag eerder was vrijgelaten.
Nieuw begin
Op 13 mei 2011 maakte Ali B op de radio bekend dat Brace onder zijn platenmaatschappij SPEC Entertainment stond gecontracteerd. Een van zijn eerste grotere projecten in het kader van Brace’ rehabilitatie was deelname aan het tweede seizoen van Ali B op volle toeren: in de aflevering van 4 januari 2012 ging hij op bezoek bij Imca Marina en volgens de formule van het programma brachten ze een eigen versie van een hit van de ander.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord