Foto Hanneloes Boonstra

Cellist

Jan Willem Troost is sinds 2012 cellist in het Carel Kraayenhof Ensemble (voorheen het Carel Kraayenhof Ensemble).

Ook speelt hij in het Caetani Strijk Kwartet, het Modelo62 Ensemble en in verschillende orkesten. Jan Willem is dikwijls betrokken bij muziektheater-producties zoals bijvoorbeeld !Ynx en Alba Theaterhuis / Compost.

Samen met danser/choreograaf Samir Calixto maakte hij Beating Hollow, een duet voor danser en cellist (in samenwerking met Korzo Productions). Met deze uitvoering waren zij finalisten in de Jur Naessens Muziekprijs 2009.

Naast zijn ervaring in de experimentele rockband Can-of-Be specialiseerde hij zich in de Argentijnse tango met het Orquestra Amago en het Gerard van Duinen Tango Trio.

In 2006 studeerde Jan Willem af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij studeerde met Paul Uyterlinde. Daarvoor was hij student bij Ran Varon en Jeroen den Herder aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht. Hij kreeg lessen van Maria Hol, Jaap Kruithof, Lenian Benjamins, Eduard van Regteren-Altena en Nadia David.

Hij volgde masterclasses bij Marcio Carneiro, Vladimir Perlin en Gabor Takács-Nagy (Takács Quartet).

Jan Willem volgde de Internationale Vakantiecursus voor Nieuwe Muziek 2010 in Darmstadt, Duitsland. Daar werd hij werd gecoacht door Bill Forman en Lucas Fels, cellist bij het Arditti Quartet.

Bekijk ook de bio’s van:

 
Foto Hanneloes Boonstra
Foto Hanneloes Boonstra
Foto Hanneloes Boonstra
Foto Hanneloes Boonstra
Foto Hanneloes Boonstra
Foto Hanneloes Boonstra