Belevenissen in Hong Kong 1

Wat is het geweldig om met dit vak mooie en nieuwe landen te bezoeken. Hong Kong voor is voor ons een geweldige ervaring. De mensen zijn enorm vriendelijk en makkelijk in omgang en zijn tijdens onze werkzaamheden informeel  netjes gekleed. De medewerkers op de kantoren van het Hong Philharmonic maken lange dagen en zijn zeer productief.  Het is  opvallend dat niet iedereen op straat ook daadwerkelijk Engels spreekt en begrijpt terwijl Hong Kong officieel tweetalig is. Zelfs de portier bij de artiesteningang van het Cultureel Centrum begreep vanmorgen niet dat wij voor en sound check kwamen. Teksten, naambordenen menu’s in restaurant staan wel altijd consequent ook in het Engels geschreven. Op straat zie je weinig tot geen mensen mobiel bellen evenals in openbare ruimtes is het net alsof men dat hier not done vinden. Nadat Carel en ik de afgelopen dagen 30 liter Chinese thee hadden gedronken hadden wij zin in een lekkere kop cappuccino bij de Starbucks waar trouwens 1 cappuccino net zo duur is als een bord rijst met Peking Eend, de ‘gewone’ Hong Kong Chinees zie je daar dus niet. Het was wel heel druk bij de Starbucks maar iedereen bestelde en ging zitten aan een tafeltje om zijn of haar koffie te drinken bijna niemand nam zijn koffie mee naar buiten. Het viel mij toen pas op dat je bijna geen etende of drinkende mensen op staart ziet. Je kunt wel bij elk Chinees eettentje je eten laten inpakken en meenemen, maar lopende zoals wij dat kennen met een kroket in de hand zul je een chinees niet zien eten op straat.

Wij zijn ons bewust dat wij in het rijkste gedeelte van HK zitten. De winkels van Chanel, Dior,Max Mara, Rolex, Hermes, Luis de Vuitton, Tudor,Gucci, etc zitten allemaal bij ons in de straat. Gelukkig maar, want er is bijna geen straatverlichting in HK en door de enorme lichtreclames van al deze deftige winkels lijkt onze buurt volledig verlicht ’s avonds! HK is ook één van de weinige wereldsteden die ik ken waar de voetganger regelmatig onder de kruispunten door moet lopen omdat het verkeer tussen de winkels door raast. Als Carel en ik willen, kunnen wij vanaf ons hotel via het met airco verzorgde ondergrondsegangenstelsel voor voetgangers  naar het theater komen, wat ongeveer 14 min lopen is. Maar jullie zullen begrijpen dat ik elke dag langs de prachtige etalages wil lopen!

Gisteravond hebben wij een hele gezellige avond gehad in de residentie van onze Nederlandse consul dhr Robert Schuddeboom in aanwezigheid van enkele Nederlanders die hier al een aantal jaar wonen. Vandaag hebben wij repetities met het orkest en vanavond komen er drie jongens uit Hong Kong naar het hotel die een bandoneonles willen hebben van Carel. In onze laatste tweet kunnen jullie de link vinden van de uitzending van het tv programma en op face book staan meer foto’s van ons belevenissen. Als tijd het ons toestaat houden wij jullie op de hoogte.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord