Carel Kraayenhof krijgt een belangrijke rol in de voorstelling Julia die het Rotterdams Philharmonisch Orkest op 12 en 13 juni in Ahoy geeft. Hij zal soleren in het bekende stuk Libertango van Astor Piazzolla.

PERSBERICHT
13 maart 2015
Carel Kraayenhof krijgt solorol in Julia
Carel Kraayenhof krijgt een belangrijke rol in de voorstelling Julia die het Rotterdams Philharmonisch Orkest op 12 en 13 juni in Ahoy geeft. Hij zal soleren in het bekende stuk Libertango van Astor Piazzolla.

Mike Schaperclaus, innovator bij het Rotterdams Philharmonisch over de laatste toevoeging aan Julia: “Alles valt op zijn plek: dat gevoel hadden we toen we hoorden dat Carel Kraayenhof mee zal spelen in Julia. Vanaf het begin wisten we dat tango een sleutelrol moest krijgen in de voorstelling. Want Julia is een hartstochtelijk liefdesverhaal, verteld in muziek en dans – en dan heb je de ziel van de tango te pakken. Als er iemand weet door te dringen tot de ziel van de tango, dan is het wel Carel Kraayenhof. Hij stond daarom meteen al hoog op ons lijstje van musici met wie we wilden samenwerken. En nu is het dus definitief: Carel doet mee, hij zal soleren in Libertango van Astor Piazzolla.”

Carel Kraayenhof werkte samen met tangogrootheden als Astor Piazzolla en Osvaldo Pugliese en deelde al eerder het podium met artiesten van Ennio Morricone en Sting tot Janine Jansen en Yo Yo Ma. Maar meedoen aan Julia is ook voor hem een belevenis. “Hoe mooi wil je het hebben?” zegt Carel. “In Ahoy staan, met een toporkest als het Rotterdams Philharmonisch, en dan samenwerken met iemand als Guy Caron – dat gaat iets fantastisch worden. Ik kan niet wachten tot juni!”

Nieuwe beleving klassieke muziek
Met Julia zet het Rotterdams Philharmonisch een grote en spannende stap. In Ahoy, buiten de vertrouwde beslotenheid van de concertzaal, creëert het orkest een voorstelling waarin symfonische muziek alle ruimte krijgt om op een nieuwe manier haar verbeeldingskracht te laten spreken. Het grote repertoire – van Prokofjev en Sjostakovitsj, tot Falla en Piazzolla – vormt het hart van de show. Het orkest laat zich daarbij omringen door een kleurrijk gezelschap: van dansers, zangers en acteurs tot luchtacrobaten en tangueros op duizelingwekkende hoogte. Rode draad is het verhaal van Julia en haar zoektocht naar liefde.

De makers
In Julia werkt het Rotterdams Philharmonisch samen met een internationaal team van artiesten, creatives en jong talent (o.a. van de circus- en dansopleidingen van Codarts Rotterdam). Guy Caron, de man die het Cirque du Soleil groot maakte, werkt in de ontwikkeling van de voorstelling nauw samen met Josep Vicent. ‘Muziek, dans, poëzie, theater, circus, magie, decors en kostuums vloeien samen in één hartveroverend liefdesverhaal waarin ze elkaar bezielen,’ vertelt Guy. ‘Muziek wordt beweging, beweging wordt muziek – mensen zijn gewend om naar muziek te luisteren, maar in Julia zullen ze muziek zien. Het publiek zal ogen en oren te kort komen.’

Marlies Verlinde
PR
+31 10 217 17 87
+31 6 21 52 71 08

Rotterdams Philharmonisch Orkest Carel Kraayenhof 2016-2016www.rpho.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord