Carel Kraayenhof, Lucrecia & het Metropole Orkest

In samenwerking met Stichting Cultuur en Business (CUBUS) brengt Theater aan de Parade een exclusief concert met de vermaarde bandoneónspeler Carel Kraayenhof en het Metropole Orkest. Gastsoliste deze avond is de Cubaans-Catalaanse zangeres Lucrecia.

Carel Kraayenhof, Lucrecia & het Metropole Orkest

Zaterdag 17 maart 2012 vanaf 20.00 uur
Theater aan de parade – Parade 23 in ‘s-Hertogenbosch
Kaarten zijn nu te koop via de website van Theater aan de Parade.
Klik hier om naar de website te gaan.

Memorias de Cuba
Het programma van deze avond staat in het teken van de traditionele muziek van Cuba. Alhoewel de bandoneón het instrument bij uitstek is van de Argentijnse tango, weet Carel Kraayenhof deze werelden prachtig samen te smeden en te combineren in een melancholieke mix van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse muziek. “Het is muziek die verbondenheid uitstraalt”, zegt Kraayenhof. “Elk instrument, tres, gitaar, trompet, fluit, viool, conga, bongo, timbales, maracas, piano of contrabas, heeft zijn eigen rol, allemaal zijn ze even belangrijk. Net als in een familie”.
Het is inmiddels tien jaar geleden dat Carel Kraayenhof tijdens het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima menigeen een traan wist te ontlokken met zijn hartstochtelijke vertolking van Astor Piazzolla’s ‘Adiós Nonino’ en wereldwijd bekendheid kreeg.

Lucrecia
De Cubaans-Catalaanse Lucrecia raakte al op 7-jarige leeftijd als zangeres intensief betrokken bij muziek en kreeg zowel piano- als zanglessen. In 1987 viel ze in de prijzen bij het lokale muziekconcours Joseíto Fernandez. Lucrecia sloot zich daarna aan bij het beroemd plaatselijke orkest Anacoana, waar ze zang en keyboards voor haar rekening nam. Lucrecia was eerder te gast bij het Metropole Orkest tijdens een zinderend optreden met de Cubaanse saxofonist Paquito d’Rivera.

1 antwoord
  1. Renee Andeweg
    Renee Andeweg zegt:

    wat een heerlijke avond was het gisterenavond. met zoveel plezier en passie werd er muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Hulde aan alle muzikanten. En nu de CD nog, daar was ik te laat voor, maar ik heb de site gevonden, dus dat komt ook voor elkaar. Veel succes met optreden en dit project mag van mij herhaald worden.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord