Op tournee naar Indonesie

In Buenos Aires zegt men: de tango bezingt het leven in 3 minuten…
En dat is dan ook precies wat wij gaan doen tijdens 3 concerten in Indonesië!
Op 26 September is het dan zover, dan vliegen wij naar Jakarta de hoofdstad die vroeger ook wel bekend stond als Batavia. En leuk weetje, Jan Pieterszoon Coen die de stad veroverde wilde de stad eigenlijk Nieuw-Hoorn noemen naar zijn geboortestad Hoorn.
In Jakarta hebben wij dan ook meteen ons eerste concert in het Salihara theater op 29 September.
Op 30 September hebben we een concert in de stad Solo, ook wel bekend als Surakarta. Dit was vroeger een vorstenstad maar is tegenwoordig beroemd om zijn vrouwelijk schoon en culturele evenementen, waar wij een prachtig concert aan bijdragen.
Met het oog op eventuele opties voor meerdere optredens van 1 tot 3 oktober zal het prachtige landschap ons zeker niet ontgaan.
Op 4 Oktober hebben we ons laatste concert weer in Jakarta in The Erasmus Huis , Dutch Cultural Centre waarmee ons tournee tot een einde komt waarna wij op 5 Oktober weer terug vliegen naar Nederland.
Het is bijna overbodig om te zeggen dat wij er enorm veel zin in hebben en dat we erg naar uitkijken om in aanraking te komen met de rijke Indonesische cultuur en de mensen te laten genieten van de prachtige klanken en ritmes van de tango.
Het schijnt dat de rijsttafel door Nederlanders is geïntroduceerd in Indonesië, wie weet, misschien kunnen wij als Nederlandse tango ensemble op onze eigen manier de tango introduceren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord