Openluchtconcert 10 sept met Carel Kraayenhof en het Brabants Orkest

Tekst op de website www.brabantsorkest.nl:Vanaf 21.00 uur bezet het voltallige orkest onder leiding van de Australische dirigent Nicholas Milton het speciaal ingerichte podium voor een klassiek concert zonder weerga. Hiermee zoekt Het Brabants Orkest het publiek op om te laten horen dat wat doorgaans binnen de muren van de reguliere concertzalen in Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Breda en Tilburg klinkt meer dan gewoon de moeite waard is.Het gratis toegankelijke openluchtconcert bij de Witte Dame, de voormalige gloeilampenfabriek van Philips, begint niet zonder redenen op een tijd dat de schemering invalt. Een spectaculaire lichtshow verenigt dit belangrijke exportproduct van Eindhoven met de muziek. De fameuze bandoneonist Carel Kraayenhof treedt op als solist in het Latijns-Amerikaans getinte programma voor de hele familie.Latijns-Amerikaanse klassiekersMet de aanwezigheid van Carel Kraayenhof, die al vaker te gast was bij Het Brabants Orkest, is ook het werk van tangokoning Astor Piazzolla op het programma een vanzelfsprekendheid. Kraayenhof laat zijn bandoneon zingen op klassiekers als Milonga del Angel, Libertango en natuurlijk het wereldberoemde Adios Nonino dat aan Prinses Maxima de veelbesproken traan ontlokte.Het Brabants Orkest presenteert zich verder in deze ongebruikelijke setting als een jong en vooral swingend orkest met onder andere de Cuban Ouverture van George Gershwin en Ravels opwindende Bolero als uitsmijter. Voor het meeslepende spektakel dat dit werk in zich heeft staat naast het orkest de Australische dirigent Nicholas Milton garant. Hij geldt als de meest dynamische Australische orkestleider van dit moment en krijgt internationaal steeds meer erkenning. Milton heeft inmiddels een reputatie als Mahlerdirigent, maar is in eigen land ook in het Latijns-Amerikaanse en lichtere repertoire een hit van de eerste orde.

Vergeet u niet uw kaarten te reserveren voor de theaterconcerten van Compassion. Deze show met de Argentijnse gastzanger Omar Mollo wordt nog slechts 11 keer gespeeld in Nederland.

Onder de naam Classic Light geeft het Brabants Orkest op vrijdag 10 september eenopenluchtconcert op het Lichtplein in Eindhoven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord