Lavinia Meijer + Carel Kraayenhof 5 mei-concert

Persbericht
Bevrijdingsconcert met twee topmusici in het Muziekgebouw, met vrijheidsmaaltijd vooraf
Op 5 mei vieren wij onze vrijheid. Ieder jaar programmeert het Muziekgebouw daarom een bijzonder bevrijdingsconcert met topmusici in de perfecte akoestiek van onze Grote Zaal. Met dit jaar de combinatie van bandoneonist Carel Kraayenhof en harpiste Lavinia Meijer. Deze twee gepassioneerde musici beheersen hun instrument tot in de finesses. Op het programma staan tango’s, milonga’s en andere prachtige Argentijnse, Spaanse en Italiaanse composities van o.a. Piazzolla, Bacalov en Morricone en enkele composities van Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer zelf.

Vrijheidsmaaltijd (18.00 uur)
Voorafgaand aan het concert, dat om 20.15 uur begint, vindt op het terras van restaurant Zouthaven een vrijheidsmaaltijd plaats die speciaal voor deze dag is samengesteld. Tijdens de vrijheidsmaaltijd brengen Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer een muzikaal aperitief: So Many Partings. In deze ballade met Ierse folk invloeden refereert Carel Kraayenhof aan de stroom Ierse vluchtelingen, die begin 1900 hun geluk zochten in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd is deze compositie geschreven in een periode waarin de eerste Syrische vluchtelingen onze grens overstaken op zoek naar een veilige haven.

De maaltijd (inclusief water en wijn) kost €24,50. Hiervoor kunt u online reserveren via www.muziekgebouw.nl/5mei. Bij slecht weer verplaatsen wij de vrijheidsmaaltijd van het terras naar restaurant Zouthaven. Voor het avondconcert dient u een aparte kaart te kopen.
Muziekgebouw aan het IJ 1

Ga voor meer informatie over het 5 mei concert van Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof en de vrijheidsmaaltijd naar www.muziekgebouw.nl/5mei

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Meer informatie, interviewverzoeken (beide artiesten zijn beschikbaar voor interviews), perskaarten of beeldmateriaal via Silvester Pöll, 020 – 788 2048 / 06 – 24694921 / silvester.poll@muziekgebouw.nl

(laag) Lavinia & Carel (balkon) fotograaf Peter van Breukelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord