Nieuwsbrief -Tijdelijke vervangster Bert Vos

Beste vrienden en relaties,
Het is een betoverende dag vandaag op de gracht in Amsterdam. Mensen lopen te genieten van de eerste warme, strelende zonnestralen, de energie borrelt op en de eerste bijen en vlinders dartelen in de lucht. Waarschijnlijk was het ook zo’n dag 20 jaar geleden, toen Carel en Leo Vervelde mij vroegen om tijdelijk het management voor Sexteto Canyengue te gaan doen. Tijdelijk, omdat ik toen als bewegingsactrice aan het revalideren was van een zware operatie aan mijn voeten. Ik zat in een rolstoel, maar verder was er niets aan de hand. Ik had op dat moment geen inkomen en het toenmalige management van het Sextet had het te druk met andere ensembles. Een telefoon kon ik opnemen, een faxapparaat kon ik prima bedienen, ik was al een aantal jaar samen met Carel, danste Argentijnse tango bij Lalo en Mirta Diaz, ik was opgegroeid in een ondernemersgezin, dus die uitdaging durfde ik wel tijdelijk aan. Die dag, is nu 20 jaar geleden……..
April 2016
Veel leuke en interessante mensen heb ik leren kennen, samen met Carel heb ik mooie producties mogen maken en diverse cd’s geproduceerd. Ik heb kinderen geboren zien worden en diverse geliefde betrokkenen naar hun laatste rustplaats mogen brengen. Het was nooit gemakkelijk om alles op de rails te houden, maar het was wel altijd een fascinerende uitdaging. Wij hebben vele werelddelen bereisd en in Nederland in vele kerkjes, buurthuizen en theaters gespeeld. Altijd organisatorisch en inhoudelijk samen met Carel gestreefd naar perfectie en balans. Ik wil u, de lezer, de fan, de betrokkene bij onze werkzaamheden, danken voor uw steun en vertrouwen tijdens de afgelopen 20 jaar. Zonder u zou ik de afgelopen jaren niet zo hebben kunnen genieten van mijn werk. Laat mij als dank voor u een diepe buiging maken. De toekomst? We gaan het meemaken, een nieuw project, een nieuwe externe boeker, nieuwe composities van Carel, maar altijd, altijd zal de bandoneon de verbindende schakel zijn. Dat unieke instrument is ons verleden, ons heden en wellicht ook mijn en uw toekomst. Nogmaals, dank voor de afgelopen 20 jaar.

Tijdelijke vervangster Bert Vos
Zoals u heeft kunnen lezen in onze vorige nieuwsbrief, is onze eerste violist Bert Vos geveld door een zware hernia. Voor de concerten op 29 april met het CKE in theater de Beun in Heiloo en op 7 mei in Klingenthal Duitsland wordt hij vervangen door de fantastische Ruzana Tsymbalova. Zij leidt op dit moment het studentenorkest OTRA van het Rotterdams conservatorium. Op 14 mei zullen Carel en een aantal leden van het CKE meespelen met OTRA tijdens de Tango Special in de Doelen, Rotterdam. Wij wensen Bert heel veel sterkte met het herstel.
Nu even wat anders,
Afgelopen 21 maart is de fameuze bandoneonist Luis Stazo overleden. Deze in 1930 geboren musicus was samen met bandoneonist Jose Libertella oprichter van het bekende Sexteto Mayor dat regelmatig in Nederland optrad. Sexteto Mayor nodigde Carel in 2003 uit, om mee te komen spelen tijdens hun concert in het beroemde Teatro Colon in Buenos Aires. Hiervan zijn beelden te zien op de dvd horende bij de cd ‘Street Tango’.

Video-opnames Hotel Victoria
Op 23 april zullen er video-opnames worden gemaakt van het programma Hotel Victoria in de Edesche Concertzaal. Wij zouden het leuk vinden als u hierbij aanwezig zou zijn. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Feestdagen
Op Koningsdag geven Carel en Juan Pablo een Koningsconcert in ’s Graveland, en op 5 mei geven Carel en Lavinia een Bevrijdngsconcert in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord