Nieuwsbrief September

Beste vrienden en relaties,

 

Dansen op Sexteto Canyengue in Groningen

Sexteto Canyengue 25 jaar!

Dit jaar treden wij op 28 september op t.g.v. het 20-jarig jubileum van de ‘Stichting Tango Argentino Groningen’ (STAG).“ De stichting bestaat  in 2013  twintig jaar en is niet afhankelijk van dansscholen, locaties of economische belangen. Zij is van en voor alle tangodansers en stelt zich ten doel de tango op diverse manieren te promoten en een prettig en divers tangoklimaat in Groningen in stand houden op korte en lange termijn.” Wie jarig is trakteert, dus wie ons een mailtje stuurt voor 27 september met de naam van de ‘Godfather’ van Sexteto Canyengue maakt kans op 1×2 vrijkaarten.

 

Carel Kraayenhof en het Nederlands Symfonieorkest

Nadat afgelopen 30 april Carels compositie ‘Suite Compasión’ in een arrangement van Carel zelf en Tom Trapp bij het Residentie Orkest in première is gegaan, gaat nu op 3 oktober, in Enschede zijn compositie ‘Bamestra’ in een arrangement van Sylvia Maes bij het ‘Nederlands Symfonieorkest’ in première. Naast deze speciaal aan de Beemster opgedragen compositie speelt Carel met gitarist Izhar Elias het prachtige concert voor bandoneon en gitaar: ‘Hommage à Liège’ van Astor Piazzolla. Wij mogen voor dit concert 2 x 2 vrijkaarten weggeven. U hoeft alleen maar deze slogan af te maken: ‘Ik houd van Carel’s muziek omdat…………’ Wilt u deze zin voor 27 september aan ons emailen? Wij brengen u dan ook per email op de hoogte wie er hebben gewonnen.

 

Sexteto Canyengue 25 jaar!

In dit bijzondere jaar geeft Sexteto Canyengue nu een bijzonder benefietconcert en dansavond op 29 september in Engelen bij Den Bosch (zie onderstaande informatie). Wij zijn verheugd dat Leo Vervelde, mede-oprichter van het sextet in 1988 (!), een aantal tango’s met ons komt spelen. De baten zijn bestemd voor de bandoneonisten in Jujuy, Argentinië.

Een dubbel feest dus!

 

Bandoneons voor Jujuy

Ons project  ‘Bandoneons voor Jujuy’ waarvoor wij het afgelopen jaar geld inzamelden staat op: € 20.588,00, dit vooral dankzij een grote donatie van de ‘Stichting Chicos por el tango’, die verbonden is aan tangoschool ‘El Fuego’ uit Den Bosch van Wolter en Nettie van Klompenburg.

Op zondag 29 september geeft  Sexteto Canyengue in samenwerking met deze tangoschool een benefietconcert en dansavond in ‘De Burcht’ in Engelen. Speciaal voor El Fuego componeerde Carel de nieuwe milonga ‘El fuego del fueye’ (‘Het vuur van de bandoneón’), die op deze avond speciaal voor deze tangoschool voor het eerst zal worden uitgevoerd.

Alle inkomsten van die dag komen ten goede aan dit project. Alle muzikanten, dansers en medewerkers doen deze dag belangeloos mee om een zo hoog mogelijk eindbedrag bij elkaar te krijgen. Kijk voor meer informatie op onze website.

 

Kraayenhof Tango Ensemble naar de Nederlandse Antillen

Tussen 1 en 10 november geeft het KTE concerten en schoolconcerten op Curaçao, Aruba en Bonaire. Meer informatie hierover in onze volgende Nieuwsbrief.

 

Komende concerten

22 sept.Sexteto canyengue – Amsterdam- www.tangoalma.nl

3 okt.                          Carel solo in Deventer met het Nederlands Symfonieorkest www.deventerschouwburg.nl

5 okt.                          Duo Kraayenhof -Dobal : Tangodiner met dans in Château  Heemskerk www.thespiritofwine.nl

11 okt.            Duo: Ottersum – concert – www.roepaen.com

16 okt.            Duo: Schijndel – concert – uitverkocht

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord