Carel Kraayenhof Artist in Residence Amersfoort Jazz

Persbericht
Elk jaar nodigt Rabobank Amersfoort Jazz, dit jaar van 11 tot en met 14 juni, een muzikant uit om dat jaar Artist in Residence te zijn. Deze editie is dat Carel Kraayenhof. Hij treedt twee keer op tijdens het festival met zeer uiteenlopende formaties en verschillende podia. Op donderdag 11 juni geeft hij een exclusief concert op de binnenplaats van De Observant als duo met Juan Pablo Dobal. Op zondag 14 juni staat hij op het hoofdpodium op het Lieve Vrouwekerkhof met zijn Sexteto Canyengue.

Care Kraayenhof, bandoneonist, componist en arrangeur, is de meest fascinerende en veelzijdige bandoneonspeler van deze tijd. Uniek in zijn speelstijl door de grote kennis van de Argentijnse tango, beroert hij wereldwijd elk publiek met zijn betoverende en integere spel. Door zijn samenwerking met Astor Piazzolla (†1992) in 1987 tijdens de Broadwayshow ‘Tango Apasionado’ en zijn jarenlange persoonlijke band met de geliefde tangomaestro Osvaldo Pugliese (†1995) ontwikkelde hij zich tot één van de meest geliefde bandoneonisten van dit moment. Een van zijn hoogtepunten was op 2-2-2002, toen hij tijdens het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima op hartstochtelijke wijze het gevoelige ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla ten gehore bracht.

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal (donderdag 11 juni, 21:00 uur, De Observant)
Dit nieuwe duo van Carel Kraayenhof en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal kenmerkt zich doordat het een programma brengt met verbazingwekkende, poliritmische Argentijnse folklore, doorspekt met eigen composities. Het is een duo dat soms als een ruig orkest klinkt maar moeiteloos verfijnde tango’s en milonga’s speelt.
Kaarten voor dit optreden kosten € 15,00 per stuk en zijn te reserveren via https://bit.ly/1BO10qf.

Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue (zondag 14 juni, 16:15 uur, Lieve Vrouwekerkhof)
Carel bereikt met zijn Sexteto Canyengue een persoonlijke, communicatieve manier van musiceren: ritmisch, melodisch én uitnodigend tot de dans. Eigen arrangementen en prachtige nieuwe composities bewijzen dat respect voor traditie en vernieuwing hand in hand kunnen gaan. Na zovele harten van oude en nieuwe tangogeneraties in Argentinië en Europa veroverd te hebben, blijken de spannende live optredens van het Sexteto Canyengue uiterst verslavend te zijn voor tangodansers.

Rabobank Amersfoort Jazz maakt wekelijks nieuwe namen bekend die op het festival optreden. Deze week zijn dat naast Carel Kraayenhof ook de Houdini’s feat Frans van Deursen, Saskia Laroo Live in Zimbabwe, een HipHop Jazz tribute door leerlingen van de Rockacademie, het Powerhouse XL Nonet, Yes Sister Jazz Sister en de Nieuwe Galukken. Voor de complete programmering www.amersfoortjazz.nl.

Niet voor publicatie:
Voor meer informatie over Rabobank Amersfoort Jazz en persmaterialen neemt u contact op met:
Floor Visser
Productie Rabobank Amersfoort Jazzfestival
mob.: 06 52065639
info@amersfoortjazz.nl
www.amersfoortjazz.nl
www.facebook.com/amersfoortjazz.nl
Twitter: @AmersfoortJazz

Carel Juan Pablo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord