Carel Kraayenhof en Lang Lang op Paleis Soesdijk

Op 2 september zal Carel Kraayenhof, net als de Chinese pianist Lang Lang, acte de presence geven op Paleis Soesdijk tijdens de tweede editie van het klassieke evenement Empeiria.

De Chinese pianist Lang Lang is een van de hoofdacts van het unieke klassieke evenement Empeiria. De internationaal gevierde ster treedt op 2 september op in de tuinen van Paleis Soestdijk.
Noa Wildschut, Iris Hond en Marcel Veenendaal, het Radio Philharmonisch Orkest zijn o.a. ook vastgelegd voor het evenement.
Empeiria wil klassieke muziek op een moderne manier etaleren door een combinatie van klassieke artiesten op één podium te zetten gecombineerd met visuele in de gehele paleistuin ondersteuning.

Culinair voorprogramma
De nadruk in deze editie ligt volgens de organisatie op ‘beleving’. Publiek is daarom al eerder op de dag welkom in de tuinen van Paleis Soestdijk voor een culinair voorprogramma.
De 34-jarige Lang Lang speelt vanaf zijn tweede piano en won op vijfjarige leeftijd het Shenyang pianoconcours. Hij deelde sindsdien het podium met artiesten als Pharrel Williams en Metallica en speelde op de opening van de Olympische Spelen in Peking in 2008.
De kaartverkoop is vandaag gestart.
Lang Lang
In 2016 vond de eerste editie van Empeiria plaats met als hoofdartiest Ludovico Einaudi.
Nieuw klassiek initiatief: EMPEIRIA overweldigend succes
Hilversum, 4 september 2016 – Aan superlatieven mocht het niet ontbreken na afloop van de (uitverkochte) eerste editie van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk. Meer dan 5000 mensen genoten gisteravond van een nieuwe unieke beleving van klassieke muziek waarbij ook zeker de jongere doelgroep niet werd vergeten. De beste muzikanten in combinatie met visuele effecten die in de klassieke wereld nog nooit vertoond zijn maakten Empeiria 2016 tot een succes.

Superster Ludovico Einaudi was (zoals te verwachten) het hoogtepunt van de avond. Hij kreeg het publiek in complete vervoering. ‘This night was magical’ aldus Einaudi. Tevens veel complimenten voor Iris Hond, Lavinia Meijer & Rosanne Philippens. Het fantastische Radio Filharmonisch Orkest zorgde ervoor dat alle disciplines als eenheid bij elkaar kwamen. De vertolking van ‘Concerto d’Aranjuez door JB Meijers maakte indruk zowel als het verrassings-optreden van O’G3NE met een speciale uitvoering van de klassieker ‘Could It Be Magic’.

Na een succesvolle eerste editie krijg Empeiria een vervolg op 2 September 2017, wederom in de tuinen van Paleis Soesdijk. Een nieuwe line-up bestaande uit de top van de klassieke wereld uit binnen- en buitenland.
www.empheirialive.com
Paleis Soesdijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord