Carel Kraayenhof terug in het Concertgebouw

Op 24 augustus 2017 geeft het duo Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal een concert in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Dit is een concert dat geprogrammeerd staat in de serie ‘Robeco Summer Nights 2017’. De kaartverkoop is reeds gestart.
Het is bijna tien jaar geleden (juli 2007) dat Carel van de toenmalige programmeur, Irene Witmer, carte blanche kreeg om maar liefst een heel weekend in deze Robeco serie optredens te verzorgen in de grote zaal van het Concertgebouw. Carel speelde er op de vrijdagavond tijdens een Ierse avond, met o.a. de Ierse zangeres Niamh Parsons. Op de zaterdagmiddag hield hij samen met tangodanser Arjan Sikking een tangolezing in de klein zaal. En ’s avonds stond hij met het ‘Carel Kraayenhof Ensemble’ en hun speciale gast, de celliste Quirine Viersen, met een concert in de grote zaal. Op de zondagmiddag organiseerde hij een echte tangosalon, waarbij alle tangodansers uit Nederland waren uitgenodigd om te komen dansen op livemuziek van verschillende tango-orkesten uit Nederland en uiteraard ook op de muziek van zijn eigen Sexteto Canyengue. ’s Avonds gaf hij een grote tangoshow, ‘Tango Heroes’ genaamd. De meeste activiteiten waren dit weekend volledig uitverkocht.
Vijf jaar later in 2012 ontving Carel opnieuw van Robeco en het Concertgebouw een uitnodiging om meerdere concerten in één weekend te geven. Op de vrijdagavond van dat weekend presenteerde hij de eerste DUO CD met Juan Pablo Dobal, ‘PURO’, in een uitverkochte Koorzaal in het Concertgebouw. Een dag later stond hij in de grote zaal met het ‘Carel Kraayenhof Ensemble’. Na afloop van het concert werd hij onderscheiden met een benoeming tot ‘Officier In de orde van Oranje-Nassau’.
De toenmalige burgemeester van de Beemster, de heer Brinkman, speldde hem het lintje op.
Tussen 2007 en 2017 stond Carel op uitnodiging van verschillende ensembles en orkesten meer dan tien keer als bandoneonsolist in het Concertgebouw. Hij speelde o.a. met het uit New York komende Absolute Ensemble o.l.v. Kristjan Järvi, met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen, met het Nederlands Kamerorkest, het Metropole Orkest, etc., etc.
Carel vindt het een enorme eer dat hij nu opnieuw is uitgenodigd om in deze tempel van de klassieke muziek met zijn bandoneon een concert te presenteren.
Komt u ook?
www.concertgebouw.nl
Robeco Summer Nights

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord