Carel Kraayenhof Nieuwsbrief juni – naar Portugal op vakantie?

Lieve vrienden en relaties,
Het Carel Kraayenhof Ensemble is weer terug van een zeer geslaagde tournee in Indonesië. Naast de succesvolle concerten in Theater Salihara en het Erasmus Huis in Jakarta was er een prachtig concert in het Kraton in Yogyakarta. In deze ‘Kraton’ woont de Sultan met zijn familie en tijdens ons concert was zijn oudste dochter, de kroonprinses, aanwezig. Het was een aangename verrassing tot de ontdekking te komen, dat veel bezoekers van twee jaar geleden ons ook nu weer wisten te vinden. In het Erasmushuis lukte het zelfs om een hele show neer te zetten met Indonesische gastmuzikanten, een Indonesisch danspaar en om een nummer te spelen met het razend populaire Indonesische popidool Calvin Jeremy. Ook de workshop en masterclass Argentijnse Tango in Jakarta en Yogyakarta waren een feest om te geven. In Yogyakarta was het nog wel even een uitdaging om de masterclass goed in te vullen, aangezien de strijkers en pianisten op de dag van de masterclass examens bleken te hebben! Hierdoor zaten er o.a. ook drummers en studenten die elektrische gitaar speelden in de zaal. Gelukkig vielen zij bij de eerste ritmische noten van Juan Pablo op de piano volledig voor de Argentijnse tango en folklore en bezochten zij ook vol enthousiasme de dag na de masterclass ons concert in de Kraton. Voor het ensemble was het enorm fijn om in Indonesië het nieuwe repertoire voor de theatershow ‘Liberación’ te spelen ter voorbereiding op onze CD-opnames op 17, 18 en 19 juni.
De rest van de maand zullen wij bezig zijn met het monteren van de opgenomen muziek. Ook deze CD brengen wij weer in eigen beheer uit. De CD-presentatie vindt plaats op 28 oktober.

Repertoire CD ‘Liberación’
Na meer dan anderhalf jaar voorbereiding kunnen wij met trots stellen dat
op deze CD meer eigen composities zullen staan dan op onze laatste CD. Wij vinden het dan ook heel leuk om aan jullie alvast een aantal titels van deze CD bekend te maken. Van Carels hand de composities: So Long, Island, Cry for freedom, Ida y vuelta, Lampedusa, Bamestra, Aleppo, El fuego del fueye, Charlotte, Lament, Un tornillo en la maquina tanguera, El Corte.
Van Juan Pablo nemen wij de volgende composities op: Candombe sin esclavos, Andes
Vergeet niet alvast de data van onze tournee ‘Liberación’ in uw agenda te zetten en eventueel al toegangskaarten te reserveren. link van de website

Portugal
Mocht u op 25 juli toevallig op vakantie zijn in Portugal, kom dan om 22:00 u even langs op de boulevard van Espinoha. Carel zal daar op uitnodiging van het Espinho Classical Orchestra, als bandoneonsolist met dit orkest de drie delen van “Aconcagua” – Concerto for bandoneon and Orchestra en Adios Nonino van Astor Piazzolla ten gehore brengen. Dit concert vindt plaats in het kader van ‘40th International Music Festival of Espinho’ . link van onze website
18
Zomersluiting
Van 7 t/m 16 juli is het kantoor gesloten.

Met warme groeten,
Carel en Thirza

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord