Carel Kraayenhof solist bij Chamber Orchestra St. Petersburg tijdens Grachtenfestival aan de Maas

Russische ziel en Argentijnse passie.

Gerenommeerd kamerorkest “Carpe Diem” uit St. Petersburg in bijzondere combinatie met bandoneonist Carel Kraayenhof.

Het Chamber Orchestra St. Petersburg bestaat uit zeer enthousiaste jonge musici die vrijwel allen  gestudeerd hebben aan het gerenommeerde Nicolai Rimsky Korsakow Conservatorium in St. Petersburg. Het kamerorkest is ontstaan op initiatief van musici spelende bij de beroemde grote orkesten uit St. Petersburg zoals State Academic Symphony Orchestra, Symphony Orchestra of State Academic Chapel en Symphony Orchestra of Mariinsky Theatre.

Op dit concert zal Carel Kraayenhof zijn nieuwe eigen compositie Compassion ten gehore brengen dat op 30 april jongstleden in première is gegaan met het Residentie Orkest te Den Haag.
Als kind had Carel Kraayenhof in muziek zijn grote passie gevonden.
Ruim 43 jaar later is de vlammende passie van de achtjarige Carel uitgegroeid tot een zinderend, onblusbaar vuur. Naast zijn vlammende concerten heeft hij ondertussen reeds 30 eigen composities geschreven waarvan een groot gedeelte in opgenomen en uitgebracht.

Trots zijn we als Grachtenfestival aan de Maas dat dit concert zal worden geleid door een uit Thorn afkomstige dirigent, Joost Smeets. Geboren en getogen in “het witte stadje” maar nu de wereld aan het verkennen en overwinnen met zijn enthousiaste en passionele uitstraling.

Concert: 25 augustus 16:00 in Abdijkerk in Thorn

www.grachtenfesivalaandemaas.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord