Jubileumjaar Carel Kraayenhof 25 jaar bandoneonist!

2012 is een bijzonder jaar voor Carel. Hij is niet alleen 25 jaar bandoneonist maar hij brengt dit jaar maar liefst twee Cd’s uit in eigen beheer.

Op 9 juli zal hij deze twee CD ’s presenteren in het Concertgebouw in Amsterdam. Om 19:00 presenteert hij alleen voor genodigden de Duo Cd  ‘PURO’. Met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal presenteert Kraayenhof dit keer een programma waarin poliritmische Argentijnse folklore wordt afgewisseld met eigen composities. Twee virtuoze rasmuzikanten die soms als een ruig orkest klinken, maar ook moeiteloos verfijnde tango’s, Zamba’s,Chacarera’s, Guarania’s , vals Criollo’s  en milonga’s spelen. Dat is genieten geblazen!

Om 20:15 presenteert  het nieuwe ‘Kraayenhof Tango Ensemble’ in de grote zaal van het Concertgebouw de nieuwe Cd ‘¡FUERZA!’.

Bandoneonist Carel Kraayenhof is de onbetwiste Hollandse ster van de Argentijnse tango. Met zijn Sexteto Canyengue geniet hij al 25 jaar wereldfaam. Verliefd op de klankcombinatie van de bandoneon met strijkinstrumenten riep hij onlangs een zevenkoppig ensemble in het leven: het Kraayenhof Tango Ensemble (KTE). Inspiratie vond Kraayenhof onder meer in de Argentijnse tango, waar bandoneon en strijkers al ruim een eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De specialiteit van het huis is het tango nuevo repertoire en lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Astor Piazzolla, Juan Pablo Dobal en Kraayenhof zelf. Het programma kenmerkt zich door melancholieke melodieën, afgewisseld door heftige tangobeat en eigentijdse composities.

Bestel nu kaarten: 020.6718345 www.concertgebouw.nl

Foto: Lasse Groeneveld (festival Tango Touch)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord