Persbericht – Liberación CD release

08.10.2014
Vol energie werkte bandoneonist/componist Carel Kraayenhof de afgelopen twee jaar aan zijn nieuwe cd:
‘Liberación’
Liberación
Bevrijding
Carel Kraayenhof is een reizend musicus. Hij laat zich inspireren door de enorme rijkdom aan plaatselijke muziek die hij tijdens zijn tournees tegenkomt. Muziek van mensen die alles achter zich laten, in de hoop elders een betere toekomst te vinden. Of muziek van slaven die gedwongen naar een nieuw continent worden gebracht. Muziek, die troost biedt in een nieuwe en vreemde omgeving. Grenzeloze muziek waar de roep om vrijheid in doorklinkt en die tango, tumba, of klezmer heet.
Opnieuw is de wereld in een turbulente periode beland: zo veel mensen zijn op de vlucht geslagen, wederom voor honger, armoede en oorlog. En opnieuw kijkt de wereld toe. Hoe zijn wij zo onverschillig geworden, zoals Paus Franciscus het stelt, ten opzichte van onze medemensen? Kunnen musici die onverschilligheid belichten, en misschien zelfs verzachten?

Zeelieden
Muzikanten zijn als zeelui: als ze thuis zijn dromen ze van de zee, van de concerten in verre landen; maar als ze op reis zijn, verlangen ze naar huis en denken ze aan hun geliefden. In dit proces van dromen en van hopen, maar ook van pijn om het vaarwel en het ver weg zijn, ontstaat nieuwe muziek rechtstreeks vanuit het hart. Carel Kraayenhof laat zich meer dan ooit inspireren door alles wat hij om zich heen voelt, hoort en beleeft.
Zo schreef Carel ‘Lampedusa’ en ‘Aleppo’, en schreef hij een nieuw arrangement voor dé ‘vrijheidstango’ van Astor Piazzolla: ‘Libertango’. Maar Kraayenhof haalt ook inspiratie uit de directe omgeving. Zo componeerde hij ‘Ida y Vuelta’: een hommage aan de moeder van eerste violist Bert Vos, de Joodse schrijfster Ida Vos, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als klein meisje moest onderduiken. Ondanks de soms dramatische thematiek geeft de nieuwe CD Liberación juist hoop en vreugde en de vrijheid wordt in alle toonaarden gevierd! Carel doet dit samen met de musici van het Carel Kraayenhof Ensemble. Naast de nieuwe composities van Carel vindt u ook op deze CD door hem geschreven stukken in het tango idioom zoals ‘El Corte’, ‘Un tornillo’ en de milonga ‘El fuego del fueye’.

Biografie Carel Kraayenhof:
Carel Kraayenhof (58) begon zijn muzikale loopbaan als pianist en startte op zijn 26ste met het bespelen van de bandoneón. Na jarenlang met o.a. zijn broer Jaap folk music gespeeld te hebben ontdekte hij de Argentijnse tango. Al snel beheerste Carel de kunst van de traditionele én de tango nuevo. Carel werkt met toonaangevende nationale en internationale orkesten. In zijn internationale samenwerking met Sting, Joshua Bell, Yo-Yo-Ma, Ennio Morricone en in Nederland o.a. met Bløf, Andre Hazes, Trijntje Oosthuis, Paul de Leeuw en Janine Jansen toont Kraayenhof zijn onuitputtelijke talent.
kraayenhof
Release: 31 oktober 2014 – Label: Bando Dreams – Distributie cd: Pias/Rough Trade

Première gelijknamige theatertournee: 13 januari 2015 Stadsschouwburg Utrecht
Contactinformatie : Thirza Lourens- management@carelkraayenhof.nl
T. 0299.690821 M. 06.51400899 www.carelkraayenhof.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord