Pianist Nelson Goerner & Carel Kraayenhof vanavond bij Pauw en Witteman

De Argentijnse pianist Nelson Goerner maakt zijn debuut op 7 april aanstaande in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw in Amsterdam. Meesterpianisten bestaat sinds 1987 en behoort tot de meest prestigieuze pianoseries ter wereld.

Opmerkelijke pianist
Goerner
 wordt gezien als een van de meest opmerkelijke pianisten van zijn generatie. Na zijn studie bij Maria Tipo in Zwitserland won hij in 1990 de Geneva International Music Competition. Sindsdien soleert hij wereldwijd bij vele vooraanstaande orkesten, speelt kamermuziek met gerenommeerde musici en produceert cd’s van onder andere Chopin. Zijn opnames van de beroemde componist zijn bekroond met de Diapason d’Or, de belangrijkste Franse onderscheiding voor muziekopnames.

Vanavond in Pauw & Witteman speelt Nelson Goerner een stuk van de Argentijnse componist GinasteraGinasterawordt beschouwd als de belangrijkste componist van Zuid-Amerika. Wat heeft hij voor de klassieke muziek betekent? En wat was zijn invloed? Hierover en meer praat bandoneonist en componist Carel Kraayenhof.

Kraayenhof trad op 22 februari 2013 in Pauw & Witteman op met zijn Kraayenhof Tango Ensemble in de serie Voor de koning. zie ook: https://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=30092&cHash=d92bc29990fefa36b461ce586f9561f4

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord