Tijd voor MAX in het teken van bewegingsstoornissen

Carel Kraayenhof & Lavinia Meijer zijn woensdag 28 okt. te zien bij Omroep Max tijdens de speciale tv-uitzending van ‘Tijd voor Max’, om geld in te zamelen voor de Hersenstichting.

Persbericht:

Hilversum, 22 oktober 2015 – Woensdag 28 oktober zendt MAX om 17.40 uur op NPO 2 een speciale aflevering van Tijd voor MAX uit. De uitzending staat volledig in het teken van bewegingsstoornissen. Onder anderen Marga van Praag, Anne Wil Blankers, Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer vragen aandacht voor het belangrijke onderzoek naar bewegingsstoornissen van de Hersenstichting, want tot op heden is nog geen enkele bewegingsstoornis te genezen.

Er zijn veel verschillende bewegingsstoornissen, waarvan Parkinson de meest voorkomende is. De gevolgen zijn veel groter dan vaak wordt gedacht: naast motorische beperkingen, krijgen mensen met een bewegingsstoornis vaak te maken met depressie, vermoeidheid, verandering van hun persoonlijkheid en dementie.

Te gast is onder anderen Marga van Praag. Van heel dichtbij ervoer zij hoe groot de impact is van de ziekte van Parkinson: haar vader Max van Praag overleed aan de gevolgen ervan. Ook Carel Kraayenhof weet uit eigen ervaring wat een bewegingsstoornis met iemand doet. Hij treedt op, samen met harpiste Lavinia Meijer.

Janet Gransbergen en Kees en Ankie Donkers vertellen ook hun verhaal. Janet was pas 43 jaar oud toen ze te horen kreeg dat ze Parkinson heeft. Haar grootste zorg is haar dochter Alicia: “Er komt misschien een dag dat ik niet meer voor haar kan zorgen.” Ankie Donkers kreeg de eerste verschijnselen van de ziekte van Huntington, ook een bewegingsstoornis, toen ze 40 jaar oud was. Hoewel ze haar zelfstandigheid langzaam verliest, gaat ze tot het uiterste om haar ziekte meer bekendheid te geven.

Over de Hersenstichting
De Hersenstichting is ervan overtuigd dat we in de toekomst in staat zullen zijn om medicijnen te ontwikkelen die de gevolgen van bewegingsstoornissen kunnen afremmen, en uiteindelijk de ziektes zelfs kunnen genezen. Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van hersenonderzoek en telt vele gerenommeerde hersenonderzoekers, die dag in dag uit bezig zijn met het zoeken naar oplossingen. Onderzoeker Eric Reits bijvoorbeeld, die ervan overtuigd is dat zijn onderzoek echt het verschil gaat maken voor mensen met een bewegingsstoornis.

Tijd voor MAX
Woensdag 28 oktober
Om 17.40 uur op NPO 2
Presentatie: Martine van Os & Sybrand Niessen
Martine van Os en Sybrand Niessen (1 of 5)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord