Liberacion in Weert en Haarlem

Liberacion (de theatershow) de laatste keer te zien in:
Weert Munttheater 19 november
Haarlem Philharmonie 28 november

_L4Z0008alt

LIBERACION een mix van muziek, theater en beeld
Liberación is een multimedia voorstelling van het eigenzinnige Carel Kraayenhof Ensemble in een regie van Jos Groenier en videokunstenaar Joost Gulien. Een voorstelling over grenzen tussen vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, leven en dood. Hoofdpersoon is de bandoneonist/componist Carel Kraayenhof die aan de hand van zijn persoonlijke levenswandel met de bandoneon, de vrijheid bevecht in de huidige maatschappij.

De inspiratie voor deze muziektheatervoorstelling komt voort uit de grandioze composities van Piazzolla maar ook uit de eigen composities van Kraayenhof en Dobal. De voorstelling, en de prachtige muziek die Kraayenhof speciaal voor dit programma componeerde, beschrijft de dagelijkse realiteit van vele mensen die vechten voor de vrijheid. Maar ook het leven zelf wordt in deze voorstelling uitgebreid gevierd. Is vrijheid eenmaal bereikt, dan is de beloning groot.
De muziek van het Carel Kraayenhof Ensemble staat voor een mix van muziek en theater, licht en serieus, akoestisch en versterkt, traditioneel en experimenteel, klassiek en Folk. Liberación, grijpt je vast en laat je niet meer los.
De pers over de gelijknamige CD met muziek van de voorstelling: Telegraaf **** ‘Geluksmomentje’, Trouw***** ‘Krachtig statement op de bandoneon’ NHD***** ‘Dit is Kraayenhof op zijn best, ontroerend, troostend, met de neus op de feiten’
In Liberación zijn indringende en soms onverwacht komische videobeelden gekoppeld aan de muziek van Kraayenhof en andere componisten.
Carel Kraayenhof (bandoneonist/componist) wordt als één van de meest toonaangevende muzikanten binnen de Argentijnse tango gezien. Als bandoneonist is hij virtuoos en zijn spel ontroerend. Als componist wordt hij omschreven als iemand die in staat is tot grensverleggende exploratie van het muzikale tango spectrum.
Het ‘Carel Kraayenhof Ensemble’ heeft zich gespecialiseerd in het ‘ tango nuevo’- repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door o.a. Astor Piazzolla, Carel Kraayenhof.

_L4Z0020alt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord