• Carel Kraayenhof: Piazzolla 100 theatershow

Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren Carel Kraayenhof en zijn musici hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Lees meer

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen!”, was de liefde wederzijds.

Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla in 1987 Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado te New YorkDoor het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep ontroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astor en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Terug naar boven

Programma

 1. Michelangelo ’70
 2. Decarísimo
 3. Mi refugio
  (J.C. Cobián, arr. Piazzolla)
 4. El desbande
 5. Triunfal
 6. Vayamos al diablo
 7. Romance del diablo
 8. Adiós Nonino
 1. Verano porteño
 2. Fuga y misterio
 3. Milonga del ángel
 4. Escualo
 5. Fracanapa
 6. La muerte del ángel
 7. Oblivion
 8. Revirado

Encore: Libertango

— Alle composities zijn van Astor Piazzolla, behalve nr. 3 —

Cast

Carel Kraayenhof — bandoneon

Juan Pablo Dobal — piano

Jaap Branderhorst — bas

Bert Vos — viool

Creatives

Leoni Jansen — regie

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal — arrangeurs

Rimmert van Lummel — techniek

Bartel Meyburg — decor

Reinout Bos & Hessel Stuut — fotografie

Voor meer informatie kunt u terecht bij
de producent van de voorstelling: Theaterkantoor
of per e-mail carel@theaterkantoor.nl

100 jaar Piazzolla op cd

Social media & Spotify:

Facebook   |   Instagram   |   YouTube

Speellijst 100 jaar Piazzolla