Carel Kraayenhof speelt voor jarige Koningin Maxima. -- Beeld AVROTROS

Carel speelt voor jarige Koningin Máxima

Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, wordt op 17 mei 50 jaar. Vanuit Koninklijk Theater Carré vieren kinderen samen met bekende artiesten daarom de kracht van muziek. Muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, dát is waar deze feestelijke avond om draait. Een missie waar Koningin Máxima zich actief voor inzet. De presentatie ligt in handen van Buddy Vedder. Koningin Máxima; een leven vol muziek is zondag 16 mei om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Kracht van muziek

Tijdens deze avond vieren bekende artiesten uit vele muziekgenres de kracht van muziek. Samen met enthousiaste kinderen staan onder anderen Tania Kross, Jeroen van der Boom, Sunnery James & Ryan Marciano, Emma Heesters, Glen Faria en Roel van Velzen op het Koninklijke toneel. Maar ook o.a. Carel Kraayenhof is van de partij.

Méér muziek in de Klas

Naast spraakmakende optredens zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden. Artiesten uit binnen- en buitenland vertellen waarom muziek in hun leven zo belangrijk is én er wordt verslag gedaan van de werkbezoeken van Koningin Máxima voor Méér muziek in de Klas in het land. Muziek verbindt, verhaalt, slaat bruggen en zorgt voor ontwikkeling. Muziek raakt en beweegt. Het neemt je mee en brengt veel meer dan plezier alleen. Muziek voor en met kinderen: het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. In Koningin Máxima; een leven vol muziek, staat dit thema centraal.

Koningin Máxima; een leven vol muziek,
zondag 16 mei om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1