Foto Michiel Voet

Lost Tango in de theaters!

Van 13 september tot en met 21 november is Carel Kraayenhof te zien in de muziekproductie Lost Tango.

Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de grote zaal.

“Lost Tango is prachtig. Vol melancholie en vergankelijkheid maar ook humoristisch, met scherpe teksten van Sophie Kassies.”

Eric Nederkoorn, Dagblad van het Noorden

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, heeft zijn beste tijd gehad. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

“Spel, zang, dans en muziek (nieuwe & oude tango) smelten stijlvol samen tot warmbloedige voorstelling. Met weergaloos slotlied van Polat, en zinnetjes die beklijven: ‘De tango is een schipbreuk van de tijd’.”

Annette Embrechts, de Volkskrant

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet – een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke ‘tango nuevo’ van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

“Met ijzersterk spel, oude én nieuwe tangomuziek en haast poëtische teksten als ‘alles is draaglijk, als je je telefoon maar kunt betalen’, verdient deze voorstelling over een muzikale familie op een zowel letterlijk als figuurlijk zinkend cruiseschip vijf sterren.”

Isabel Baneke, Trouw

tekst Sophie Kassies zang, spel en muziek Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet bestaande uit Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Rebecca Wise dans Jarek Kruczek en Maarten Krielen decor Michiel Voet kostuums Dieuweke van Reij choreografie Pim Veulings composities Astor Piazzolla en Julián Peralta