Carel Kraayenhofs nieuwe cd: Melancholy in the Polder

Nieuwe cd: Melancholy in the Polder

Leoni Jansen en Carel Kraayenhof wonen allebei in de Beemster, de eerste grote polder van Nederland. Dit duo is een ‘corona-creatie’: tijdens Covid konden ze niet op tournee en zochten ze elkaar op, om zo, buiten in dat uitgestrekte vlakke weiland, toch nog muziek te kunnen maken.

Carel Kraayenhofs nieuwe cd: Melancholy in the Polder

Melancholie in de Polder op cd

Dagenlang wisselden ze muziek uit, speelden voor elkaar stukken die de ander nog niet kende. En voordat ze het wisten hadden ze een zeer uiteenlopend repertoire opgebouwd, dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting en uiteraard ook de Latijns-Amerikaanse folkmusic En ondanks het feit dat zowel Carel als Leoni zich vaak laten omringen door andere muzikanten besloten ze dit album helemaal moet z’n tweeën op te nemen: De bandoneon van Carel en de gitaar, de bodhran en stem van Leoni. Ze hebben allebei flink muzikaal geïnvesteerd. Leoni nam speciaal Argentijnse gitaarles, om de ritmen uit dat land beter te kunnen spelen en Carel maakte bijzondere arrangementen voor Bandoneon op nummers van Bob Dylan en Randy Newman.

Zo is het prachtige Argentijnse ‘Alfonsina Y El Mar’ te horen, maar ook het Arabische ‘Raoui’, een Nederlandse versie van Sting’s ‘Fields of Gold’ : ‘Klaverveld’, Carel laat de Bandoneon zingen in de Argentijnse folk van Ritmo Arauca, en de Ierse muziek klinkt weer door in de traditional ‘I will give my love an apple’.

Muziek uit heel veel verschillende windstreken, gespeeld door twee bevlogen muzikanten, waarin je bijna steeds de weidsheid van het Beemsterlandschap voor je kan zien. Bijzonder: Op een van de opname sessies kwam Freek de Jonge toevallig langs en zong spontaan mee. Hij is te horen op de track ‘Wild Mountain Thyme’. We zijn zeer vereerd.

Tracklist

 1. I will Give My Love An Apple – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 2. Raoui – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 3. Ritmo Arauca – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 4. When A Mother Weeps – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 5. Texas Girl At The Funeral Of Her Father – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 6. Alfonsina Y El Mar – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 7. El Antigal – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 8. Tomorrow Is A Long Time – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 9. Wild Mountain Thyme – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 10. Feels Like Home – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 11. Cucurucú Paloma – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen
 12. Klaverveld – Carel Kraayenhof & Leoni Jansen