Boek nu ons nieuwe theaterconcert: Liberación

Carel Kraayenhof & het Kraayenhof Tango Ensemble

Liberación

Boekingsperiode: januari 2015- t/m maart 2015

In een energiek theaterconcert ontworstelt de vurige Argentijnse Tango zich uit zijn begrenzingen. De muzikale ketens worden afgegooid en het Kraayenhof Tango Ensemble gaat op zoek naar een nieuwe, intense muziekbeleving.

De musici doorbreken in Liberación de grenzen van de gangbare concertvorm en zoeken met het publiek naar de gedeelde emotie van muziek. Maar bovenal is Liberación een reis naar een wereld waar muziek, beeld, licht en ruimte een relatie met elkaar aangaan. Dit wordt visueel ondersteund door indrukwekkende videobeelden van Joost Gulien, waarbij hij het persoonlijk beeldarchief van Kraayenhof omvormt tot een vitale muzikaal, beeldende eenheid.

 

Liberación voert je mee naar de plekken waar mensen vechten om hun vrijheid te veroveren. Kraayenhof reist onder meer naar Curaçao, waar de slavenleider Tula meer dan 150 jaar geleden in opstand kwam, en het recht op individuele vrijheid wordt nu muzikaal bevochten. Maar ook de euforische blijdschap als die vrijheid eindelijk wordt bereikt vindt in de muziek zijn hoogtepunt. Vrijheid is basisbehoefte voor de mens, basisbehoefte voor muzikale expressie!

Een avond vol nieuwe muzikale energie van onze man van de traan, de internationaal beroemde bandoneonist en zijn Kraayenhof Tango Ensemble.

 

Carel Kraayenhof (1958) bandoneonist, componist, artistiek leider.’Straight from the heart’: zijn  bandoneonspel viel de grootmeester Astor Piazzolla al op in 1987, waarop hij hem uitnodigde om voor hem drie maanden in New York te komen werken.

Kraayenhof soleerde bij onder andere het London Symphony Orchestra en Hong Kong Philharmonic. In 1993 ontving hij de Gouden Notenkraker en in 2003 de Edison publieksprijs voor zijn CD Tango Royal.

Buitengewoon trots is Carel op de hoge culturele onderscheiding die hij krijgt voor al zijn werk in de afgelopen 25 jaar als ambassadeur van de Argentijnse tango wereldwijd. Hij kreeg deze onderscheiding in 2005 van de Argentijnse regering. Hij werkte verder, onder andere, met Andre Hazes (Bloed Zweet en Tranen), Caro Emerald (TangledUp), Sting, Ennio Morrico en Joshua Bell.

Eind november 2014 komt een nieuw album, ‘Liberación’, die dezezelfde titel heeft als deze show.

 

Kraayenhof Tango Ensemble:Carel Kraayenhof – bandoneón, Juan Pablo Dobal – piano,Jaap Branderhorst – contrabas,Bert Vos – 1e viool,Iefke Wang – 2e viool,Jan Willem Troost – cello

Geluidstechniek: Rimmert van Lummel, manager Thirza Lourens, concept: Carel Kraayenhof/Jos Groenier/Thirza Lourens, regie/vormgeving: Jos Groenier, video: Joost Gulien, licht: Uri Rapaport

BEL VOOR BOEKINGEN: Wolter Lommerde+31(0)6 204 00 237  wolter@lommerde-tonen.nl  Gerard Tonen +31(0)6 109 49 806 gerard@lommerde-tonen.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord