Annulering muziekreis 2023

Helaas zien wij ons genoodzaakt om opnieuw de muziekreis met Carel Kraayenhof naar Argentinië te verplaatsen. De hoofdreden is dit keer dat wij slechts 21 bevestigingen hebben ontvangen, terwijl wij er 40 nodig hadden.

Je zult je misschien afvragen hoe dit mogelijk is, aangezien wij maandenlang een wachtlijst hebben gehad met een 70-tal reizigers die graag mee wilden reizen. Wij kunnen u verzekeren dat ook alle mensen op de wachtlijst stonden een uitnodiging hebben gehad om aan te geven of zij nog wel of niet mee wilden met deze muziekreis. Helaas hebben er te weinig mensen met een bevestiging kunnen reageren. En degenen die gereageerd hebben, allen met een realistische reden, zoals:

  • de huidige energiecrisis en de daarbij horende hoge kosten
  • onzekerheid om €4000 voor deze reis te kunnen betalen
  • onzekerheid over de uiteindelijke kosten voor de vliegtickets
  • problemen met werkgever om vrij te krijgen
  • onzekerheid over het tijdig verkopen van huis door huidige economisch situatie
  • sterke inflatie in Argentinië, waardoor definitieve prijsopgave te lang uitbleef

Wij begrijpen uiteraard al deze redenen.

Wij leven nu eenmaal in een onzekere tijd waarin niemand kan voorspellen hoe de komende maanden de oorlog in de Oekraïne zich gaat ontwikkelen. Niemand weet welke economische consequenties de krapte op de arbeidsmarkt gaat hebben op onze maatschappij. Het lijkt wel alsof het universum ons in de afgelopen jaren en met de huidige economische situatie in ons land, iets wil zeggen, ons iets wil leren.

Deze onzekerheid is ook terug te zien in het theaterbezoek in Nederland. Dit is op dit moment over het algemeen dramatisch laag. De theaterdirecteuren klagen steen en been. Gelukkig heeft Carel het ‘leukste en liefste’ publiek van Nederland en blijven zij onze concerten trouw bezoeken. Maar ook wij ervaren een terugloop in het theaterbezoek.

Kortom, wij hadden zo graag een leuk, vrolijk en positief bericht aan jullie willen sturen, maar het zit er in 2023 nog even niet in. Carel, Thirza en Guus (de bandoneon reparateur) zullen in 2023 wel hun project in Jujuy bezoeken. Uiteraard zullen wij u daarvan via Carel’s socials, nieuwsbrief en website op de hoogte houden.

Voor nu bedanken wij jullie voor het vertrouwen in ons.

Wellicht tot een volgende keer,

Namens Stichting Clavel Rojo
Claartje, Carel en Thirza