Carel Kraayenhof Ensemble naar Indonesië

Yogyakarta paleisVoor de tweede keer in het bestaan van het ensemble reizen de muzikanten op uitnodiging van Ton van Zeeland, directeur van het Erasmus Huis in Jakarta, naar Indonesië om een aantal concerten en workshops te geven.
Tijdens het verblijf in Indonesië zal Dennis van Driel onze vaste geluidstechnicus Rimmert van Lummel vervangen. Wij zijn het Fonds voor de Podiumkunsten heel dankbaar dat het ons een reissubsidie heeft toegezegd voor de 9 vliegtickets (6 muzikanten, manager, geluidstechnicus en cello). Zonder deze financiële steun zou de reis niet mogelijk zijn geweest.
Het eerste concert vindt plaats in het ‘Komunitas Salihara’ in Jakarta. Dit is een prachtig theater /galerie waar zowel westerse als lokale projecten worden geprogrammeerd. De dag daarna, 29 mei, geven onze muzikanten een workshop Argentijnse tango in het Erasmus Huis. Uit onze ervaring van twee jaar geleden weten wij dat hier altijd zeer gemotiveerde muzikanten op af komen. Wij verheugen ons dan ook op deze bijzondere dag. De betrokken workshopmuzikanten hebben recent van Jaap Branderhorst, onze bassist en coordinator workshops, de tangocomposities ontvangen zodat zij deze kunnen voorbereiden.
Ons concert in het Erasmus Huis , waaraan dan ook de lokale muzikanten van de workshop zullen deelnemen, vindt plaats op 30 mei.
Op 31 mei reizen wij naar de prachtige stad Yogyakarta, universiteitstad en bekend van de batikindustrie. Op het conservatorium I.C.I. van Yogyakarta zullen wij die dag een masterclass Argentijnse tango geven.
Dat wij ooit in het kraton van de Sultan een concert zouden geven was natuurlijk onbestaanbaar. Toch komt deze droom uit! Op 1 juni geven wij middenin het paleis, ‘Keraton Ngayogyaka’ een concert. Toeganskaarten voor dit concert zijn op te halen op 28 mei op het volgende adres: Indonesian-Dutch Cultural Center, Suryodiningratan 37-B, accross Hotel Brongto – Yogyakarta
Volg onze dagboeknotities van deze reis via twitter of FaceBook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord