Carel Kraayenhof Ensemble workshop muziekschool Waterland

Persbericht

Jonge musici bereiden zich voor op het Carla Leurs Concours in een workshop met Carel Kraayenhof. 

eind spel strijkersOm 13.00 uur verzamelden de leerlingen zich in de zaal van de muziekschool Waterland waar Carel Kraayenhof en zijn musici de te studeren werken vooraf lieten horen. De deelnemers kwamen zo direct in de sfeer van de Argentijnse tango.

Vervolgens vertelde Carel Kraayenhof heel in het kort iets over de geschiedenis en de instrumenten van de tango. Samen met het ensemble werden de belangrijkste muzikale elementen apart ten gehore gebracht en Carel legde uit wat daar specifiek aan is en hoe je bepaalde ritmes en melodische fragmenten moet spelen.

Daarna werden de deelnemers over 4 workshops verdeeld. De strijkers gingen met de violisten Iefke Wang en Bert Vos van het ensemble aan de slag en de pianisten met pianist Mark Wyman.

Cellist Jan Willem Troost en bassist Jaap Branderhorst deden dat met de bassist en de hoornist, terwijl Carel Kraayenhof in de zaal aan het werk ging met 2 trompettisten en een sopraansaxofoniste.

Al tijdens de workshops werd duidelijk dat er een bijzondere talentrijke groep jonge musici aanwezig was. Er werd keihard gewerkt aan onder meer bijzondere ritmes, timing, heel korte noten spelen en hoe je gepassioneerde emotie verklankt.

Na meer dan een uur hard studeren en een korte pauze verzamelde iedereen zich in de zaal om  met elkaar verder te werken en zich voor te bereiden op de presentatie die om 16.00 uur op het programma stond.

De belangstelling daarvoor was groot en rond die tijd was de zaal geheel gevuld met musici, ouders, vrienden, collega’s en leden van de Rotaryclub.

Het resultaat was verbluffend, ontroerend en prachtig tegelijkertijd. Carel Kraayenhof liet aan het eind weten verrast te zijn door het aanwezige talent. Namens alle deelnemers sprak sopraansaxofoniste Mairika Barbier dank uit voor een fantastische muziekmiddag. De deelnemers hadden niet alleen veel geleerd, maar ook een heel veel plezier gehad.

Het Carla Leurs Concours is een tweejaarlijks muziekevenement voor jonge klassieke solisten op het gebied van klassieke muziek. Rotaryclub Purmerend organiseert het in samenwerking met Muziekschool Waterland en Theater De Purmaryn.

Meedoen aan een concours betekent doorgaans spelen voor een jury in een voorronde en proberen de finale te halen. De organisatie van het Carla Leurs Concours vindt dat deelnemen aan een concours de deelnemers meer moet bieden dan dat.

Daarom was er voor alle deelnemers een workshop met het Carel Kraayenhof Ensemble op zondagmiddag in het gebouw van Muziekschool Waterland in Purmerend. Dat bood de deelnemers de kans hun muzikale horizon te verbreden en elkaar op speelse manier te leren kennen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord