Carel Kraayenhof nu ook te volgen via Meerkat

Carel Kraayenhof nu ook te volgen via Meerkat

https://meerkatapp.coScreen Shot 2015-06-04 at 11.19.59

Sinds kort zit Carel Kraayenhof ook op Meerkat. Wat dit is en voor wie dit is bedoeld staat hieronder beschreven in een samenvatting die wij op het internet vonden:

Door: Casper Paans op woensdag 18 maart 2015 om 12:00

‘Je had erbij moeten zijn’, is een uitspraak die je vaak hoort, maar zelden was het zo makkelijk om dat ‘erbij zijn’ echt te realiseren als met de nieuwe app Meerkat. In de eerste week werd de app al 28.000 keer gedownload en het aantal blijft maar stijgen. Maar wat kun je met Meerkat? En waarom is het zo waanzinnig populair?
Meerkat is een nieuw sociaal medium dat van de ene op de andere dag honderdduizenden downloads had. Waar komt deze app ineens vandaan? En wat maakt de livestream-app zo populair?
Wat is Meerkat?
Met Meerkat kun je op elk gewenst moment live filmen. Dat kan zijn terwijl je aan het koken bent of als je het nieuwste GTA-spel aan het spelen bent, maar de app wordt de laatste tijd steeds vaker ingezet voor live-evenementen. Als je een live-stream start,verschijnt die op Twitter. Andere twitteraars kunnen je stream dan zien en erop reageren. Heel handig om snel informatie te delen! Als ze jouw verslag leuk vinden kunnen ze ervoor kiezen om meldingen te krijgen als jij weer een video maakt. .
Beperkingen
Meerkat is ontwikkeld door een 27-jarige programmeur, Ben Rubin. Hij kwam op een plan om live-beelden met vrienden te delen via een speciale app.
Populair
Het idee om live video’s te streamen is niet nieuw – dat is ook al mogelijk via andere apps en sites als Ustream, en zelfs YouTube kan evenementen live streamen. Wat maakt Meerkat dan zo populair?
Doodsimpel
Het is vooral het gemak waarmee je een livestream begint. Iedereen kan op ieder moment van de dag direct vanaf zijn smartphone een stream beginnen. Dat gebeurt met een paar drukken op de knop – het hele proces duurt hooguit een halve minuut. Dat is wel anders bij de meeste livestreams die je op dit moment op YouTube ziet. Daarbij worden vaak nog camera’s geïnstalleerd die op een vast punt staan, en de streams worden vaak nog door professionele bedrijven beheerd.
Voor iedereen
Meerkat wil dat de gebruiker gewoon op straat kan filmen.
Tegenslag
Toch heeft de app ook al wat tegenslagen te verwerken gekregen. Twitter probeerde namelijk een stokje voor de app te steken door de toegang ertoe te blokkeren. In het begin was het mogelijk om de streams direct live via Twitter te kijken, maar dat kan nu niet meer. De stream moet nu in de app worden geopend – een extra obstakel voor de gebruiker.
Instagram-ruzie
Dat klinkt bekend. Eerder deed Twitter hetzelfde met Instagram. Vroeger kon je een Instagramfoto in zijn geheel via Twitter bekijken maar nu kan dat alleen nog maar via een linkje. Hetzelfde gebeurt nu met Meerkat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord