Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof Live In Concert

Persbericht
Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof brengen live-album uit
In de afgelopen jaren ontmoetten harpiste Lavinia Meijer en bandoneonist Carel Kraayenhof elkaar regelmatig backstage bij concerten en festivals. Op de trap naar de artiestenfoyer van Carré kwam het hoge woord eruit: ‘Laten we eens samen repeteren en kijken of er een gezamenlijk concert in zit.’ De concerten die al snel volgden werden zeer goed ontvangen en waren doorgaans al ruim van tevoren uitverkocht. Dus werd besloten om een live-album te maken. “In Concert”, opgenomen op 7 en 9 september j.l. in Tivoli Vredenburg ligt op 9 oktober (!) in de winkels.
88875060112-dariavandenbercken-keystomozart-booklet.indd
De keuze voor een live-registratie is vol overtuiging genomen. Beide musici reageren op de warme respons van het publiek. Dat kan alleen in een concertregistratie worden vastgelegd. In één van de stukken zit een misser, maar die pakt mooier uit dan de geschreven noten hadden kunnen klinken. Die “misser” staat er dus gewoon op en klinkt alsof het zo hoort.
Op het repertoire staan milonga’s, tango’s en andere prachtige Argentijnse, Spaanse en Italiaanse composities van o.a. Piazzolla, Bacalov en Morricone en drie composities van Carel Kraayenhof zelf, waaronder een ode aan zijn 3-potige aanloopkat ‘Witneus’. Lavinia Meijer maakt op dit album haar debuut als componiste met het aan haar vorig jaar geboren nichtje opgedragen Hello Stranger.
In totaal bevat het album 15 composities, waaronder een monumentale vertolking van drie delen uit Piazzolla’s Histoire du Tango. De toch al warme klankkleuren van harp en bandoneon vullen elkaar uitstekend aan en versterken elkaar in dit prachtige, gepassioneerde repertoire. Kraayenhof en Meijer hebben vrijwel alle stukken speciaal gearrangeerd, want voor deze unieke combinatie bestaan nu eenmaal geen op maat gesneden composities.
De fotografie bij het album is verzorgd door Zilveren Camera-winnaar Peter van Breukelen. De auteur Abdelkader Benali schreef een poëtisch essay over muziek, verlangen en thuiskomen.
De komende maanden brengen Meijer en Kraayenhof dit repertoire op veel locaties. De meeste concerten zijn inmiddels (zo goed als) uitverkocht. Voor een complete agenda zie:
www.carelkraayenhof.com management Thirza Lourens 0299.690821
management@carelkraayenhof.nl
www.laviniameijer.com management: Eric van ’t Groenewout 06.24862308 eric@tripleconcerts.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord