Toekomstmuziek: nieuwe concerten in de maak!

Ook al lopen de concertreeksen van 100 jaar Piazzolla en Melancholie in de Polder nog volop, er wordt al druk gewerkt aan nieuwe programma’s in volgende theaterseizoenen. We lichten graag alvast een tipje van de sluier op. Om de nieuwsgierigheid een beetje op te wekken alvast een voorproefje.

Carel viert de tango!

Carel viert de tango! (najaar 2023)

Carel Kraayenhof heeft dit jaar veel te vieren en daarom pakt hij flink uit.Precies veertig jaar geleden kwam Carel in contact met het instrument dat zijn leven heeft veranderd: de bandoneon. Samen met zijn ‘compañeros’ van het Carel Kraayenhof Quartet presenteert hij een theaterconcert met muziek van vier grote tango-componisten: Pugliese, Piazzolla, Salgan en Troilo. Vier bijzondere Argentijnse muzikanten en componisten die leefden op de hartslag van de tango. Vier dit concert mee vanaf het najaar van 2023!

De Hand van de Beer

Carel Kraayenhof en Marietta Petkova: twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een uniek, autobiografisch getint programma. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee.

Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Schubert, Albéniz en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Soria. De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in Ruka na Metchka (De Hand van De Beer). Een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon.

Maestro Morricone (voorjaar 2024)

Samen met het Matangi Quartet brengt Carel een ode aan componist Ennio Morricone. Carel en Morricone waren muzikale vrienden die samen muziek maakten. Matangi is samen met Carel zijn muziekarchief ingedoken en hebben een aantal parels uit Morricone’s oeuvre gearrangeerd voor bandoneon en strijkkwartet. Morricone over Carel: ‘His interpretation is perfect and totally involved, intense and rigorous and in my opinion, he makes the instrument work in a non-traditional manner that makes it surprisingly relevant.’

De Matangi’s en Carel verklanken in een magisch concert de wereld van Morricone en zijn inspiratiebronnen, maar ook de muzikale erfenis die hij heeft achtergelaten bij componisten als Max Richter, Osvaldo Golijov en Rogier van Otterloo. Hieronder alvast een kleine impressie. Voorjaar 2024 in het theater!

Kunt u niet zo lang wachten?

Geen zorgen! Carel staat ook in de laatste maanden van 2022 nog met twee programma’s in de theaters. De ode aan tangomaestro Astor Piazzolla is nog tot eind december te zien in theaters door het land. Daarna kun je nog genieten van verschillende intieme optredens van Carel Kraayenhof en Leoni Jansen met de concertreeks Melancholie in de Polder. Bekijk de complete speellijst.