Nieuwsbrief gemist? Lees hem dan hier of geeft u op via de link op deze pagina

De vorige week heeft onze bassist Jaap Branderhorst een nier afgestaan aan zijn broer Kees. De operatie is voor beide broers voorspoedig verlopen. Jaap wordt tijdens zijn herstelperiode in mei en juni vervangen door Diederik Meijnckens.

Diederik’s eerste concert met het KTE zal plaatsvinden op donderdag 23 mei in het Bintang Theater tijdens het Tong Tong Festival in Den Haag. Speciale gast tijdens dit drie kwartier durende concert  is de Indonesische cellist Rachman Noor, die wij tijdens onze workshop afgelopen oktober in het Erasmus Huis in Djakarta hebben ontmoet. Thirza en Jan Willem, onze cellist, hebben samen met de Stichting Tong Tong en Ton van Zeeland van het Erasmus Huis in Djakarta geregeld dat Rachman zich tien dagen lang in Nederland bij verschillende cellodocenten kan presenteren en kan kennismaken met de Nederlandse muziekcultuur. Tijdens dit concert van het KTE in Den Haag verzorgt de dansgroep Sang Penari een optreden op twee composities van Carel. www.tongtong.nl

Op dinsdag 28 mei  geven Carel en Juan Pablo een concert met tangolezing in Heerlen tijdens het festival ‘Brutal’. De muziek staat centraal in deze lezing, waarin niet alleen de tangocultuur uit Buenos Aires en Montevideo aan bod komt, maar waarin ook  de muzikale relatie met de Argentijnse folkloreritmes belicht wordt. www.tangobrutal.com

Tussen 29 mei en 3 juni verblijven Bert, Juan Pablo, Carel en ik in Seoul (Zuid-Korea) voor twee concerten met het Absolute Ensemble o.l.v. Kristjan Järvi.

Dit New Yorkse ensemble verzorgde in 2012 in het Concertgebouw, samen met onze musici, een concert met de titel ‘Absolute Tango’. Dit programma, waarvoor nieuwe composities zijn geschreven met tango-invloeden is zo goed ontvangen dat er nu internationale interesse voor is.

 

Met warme groet,

Carel en Thirza.

 

Agenda:

Zaterdag 25 mei:      concert Carel Kraayenhof met Hanze Orkest in Zwolle www.odeondespiegel.nl

Zondag 26 mei:       Sexteto Canyengue, tangosalon, Edinburgh (UK)

Maandag 27 mei:    workshop door muzikanten van Sexteto Canyengue,

Edinburgh (UK)

https://eitf.org.uk/

Zaterdag 8 juni:        concert KTE in de Handwegkerk (Handweg 117) in Amstelveen tegekkekerk@pwaz.nl

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord