Nieuwsbrief january 2014

Beste vrienden en relaties,

Als goede vriend of relatie van ons zult u in het komende jaar regelmatig als eerste worden geinformeerd over de totstandkoming van ons nieuwe theaterconcert ‘Liberacion’.

Met warme groeten,

Carel en Thirza

condor

Kraayenhof Tango Ensemble word Carel Kraayenhof Ensemble

In de vorige tournee, ‘Puur’, speelde het KTE alleen pure tango. De basis voor de muziek van de voorstelling ‘Liberación’ zijn nieuwe composities die speciaal voor ‘Liberación’ worden gecomponeerd. In de nieuwe composities beoogt Carel Kraayenhof een verdieping van de tango. Carel componeert de tango op een specifieke eigen manier, met veel muzikale verbindingen naar andere muziekstijlen en andere culturen. Met deze nieuwe composities wordt de klassieke tango steeds meer losgelaten. ‘Liberación’ realiseert zo de vernieuwing van het tango idioom en verrijkt de uitdrukkingsmogelijkheden van de bandoneon. De musici gaan dit nieuwe programma spelen onder de naam Carel Kraayenhof Ensemble (CKE).

Artistieke team Liberación

Er is gekozen voor samenwerking met regisseur Jos Groenier, video editor Joost Gulien en lichtontwerper Uri Rapaport. Zowel Jos als Joost hebben een muzikale achtergrond. Zij denken, net als Carel, vanuit de muziek, vanuit een bepaald abstractie-gevoel. Zij gebruiken elementen van de muziek zoals compositie, ritme en dynamiek in het maken van hun beelden en de aaneenschakeling van hun beelden. Voor zowel Jos als Joost is de combinatie van hun videobeelden met muziek van belang om het theatrale gevoel te kunnen realiseren. Eigenlijk ontstaat er in het werk van Jos en Joost beeldmuziek, omdat het beeld niet illustratief wordt gebruikt, maar integreert met de muziek.

Het artistieke team voor Liberación bestaat uit Carel Kraayenhof, Jos Groenier (regisseur) en Joost Gulien (videokunstenaar). Zij zijn inmiddels meerdere keren samen gekomen om de artistieke visie van Liberación uit te werken en vorm te geven. Er is een belangrijke klik tussen deze drie heren. Dit komt niet in de laatste plaats doordat ook Jos en Joost een achtergrond in de muziek hebben. Alle drie willen ze door middel van hun werk namelijk de gevoelswereld van mensen bereiken.

Verkoop Liberación aan de nederlandse theaters

Sinds twee  theaterseizoenen waarin  wij zelf de boekingen verzorgende voor de theaterconcerten van Carels ensembles zijn wij in september 2013  in zee gegaan met een extern boekingskantoor, ‘Lommerde en Tonen’ uit Amsterdam voor de verkoop van ons nieuwe theaterconcert LIBERACION. Vlak voor de kerstdagen heeft dit bureau ons laten weten de samenwerking met ons stop te zetten. De verkoop van onze LIBERACION , première in januari 2015, verliep zeer moeizaam. Het is dan ook geen geheim dat het heel zwaar weer is in de theaterwereld en dat programmeurs  geen enkel financieel risico durven te lopen. Helaas is het ons niet gelukt om het bureau ‘Lommerde en Tonen’, te overtuigen om dit seizoen als een overgangsjaar te zien en op een andere manier te werken waarin zowel ons kantoor, met jarenlange expertise in de verkoop van Carels werk en hun kantoor verantwoordelijk zouden zijn voor de verkoop van LIBERACION aan de theaters.

Juli en Thirza zijn nu begonnen om zelf alle theaters te bellen om hun programmeurs te overtuigen deze prachtige show te boeken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord