Ode aan de Meester – Hans van Manen 85 met Carel Kraayenhof & Sexteto Canyengue

‘Ode aan de Meester’ het programma van Het Nationale Ballet, ter ere van Hans van Manen 85, brengt in september een prachtig programma.
Voor derde keer zal Carel Kraayenhof met zijn Sexteto Canyengue, in september, dit keer aangevuld met gitarist Elliot Muusses en percussionist Frank Wardenier de prachtige choreografieën ‘5 Tango’s’ van Hans van Manen, (85), bij Het Nationale Ballet, begeleiden.
HansVanManen_626x932
Voor het eerst in 1998, begeleidde Sexteto Canyengue deze choreografieën bij Het Nationale Ballet. Dat jaar reisden zij ook mee naar de voorstellingen in Edinburgh. In 2011 was het de tweede keer dat HNB, SC uitnodigde en dan nu, het jaar dat de maestro 85 wordt, voor de derde keer.
Van alle Van Manen-balletten is 5 Tango’s misschien wel het meest uitgevoerd. In 1977 zette Van Manen met dit werk de ‘tango nuevo’ van Astor Piazzolla in Nederland op de kaart. De choreografie, gezet op vijf contrastrijke composities, is een zinderend duet tussen de onderhuidse passie van de tango en de koele distantie van het ballet.

De 5 Tango’s van Astor Piazzolla nam Carel eerder op, op CD en bracht deze in eigen beheer uit. Binnenkort zullen deze weer digitaal beschikbaar zijn via onze winkel op onze website
Tijdsduur van de hele avond: 2uur en 5 min
2 Pauzes
Muzikale medewerking voor deze speciale avond:
Het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe
Liza Ferschtman
Programma (ovb):

On the move
Pauze
Symfonieën der Nederlanden
Sarcasmen
Pauze
5 Tango’s
Astor Piazzolla : Todos Buenos Aires, Mort, Vayamos al diablo, Resurreccion del angel, Buenos Aires hora cero

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord